top of page

Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödülleri

Son iki yıldır Güvenilir Ürün Platformu olarak gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future ödül töreni ile önemli farkındalık elde edildi. Bu farkındalığı arttırmak ve uluslararası seviyeye çıkartmak için bu yıl Zirve’nin üçüncüsünü 8 Ekim’de 3. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi adıyla düzenliyoruz.

2. Güvenilir Ürün Zirvesi’nde Tarım ve Ticaret Bakanlıklarımız baÅŸta olmak üzere birçok önemli kurum ve STK’nın desteÄŸi ile baÅŸlattığımız ve protokolünü imzaladığımız Üreten Yöre Üreten Türkiye projemiz ile deprem bölgesinde 600’e yakın üretici ile potansiyel alıcıları bir araya getirdik. Deprem bölgesi baÅŸta olmak üzere yereldeki üreticilerimizi desteklemek ve önünü açmak bu yıl da önceliklerimiz arasında. YaÅŸanılan zorlu ÅŸartlara raÄŸmen üretmekten vazgeçmeyen üreticimizi ülkemizin kahramanları olarak görüyor ve bu yılki zirvemizi onlara ithaf ediyoruz. ‘’Türkiye’nin Kahramanları’’ temasıyla gerçekleÅŸtirilecek zirve programında alanında uzman konuÅŸmacıların yer aldığı paneller, israfa dur diyen reçete denemeleri ile workshoplar ve 12 ülkenin kamu ve özel sektör temsilcileri ile gerçekleÅŸtirilecek ülke masası toplantıları düzenlenecek. Ayrıca programla eÅŸ zamanlı olarak depremden etkilenen tüm iller için ‘Perakende Kooperatif El Ele Masaları’, sektör profesyonellerine yönelik ‘Kariyer Toplantıları’ ve ‘Beni Hafife Alma Ä°novasyon Yarışması da bu yılki zirvede yer alacak.

Zirve kapsamında GeleceÄŸi Besleyebilmek mottosuyla ülke genelinde büyük-küçük, kurum- kiÅŸi ayırmadan ve ücretsiz olarak üçüncüsünü düzenleyeceÄŸimiz Feed the Future Ödülleri ile gıda ve tarım sektörüne anlamlı katkı hedeflenirken sesini duyuramayan ürün ve projelere ses olmak ana hedefimiz. Ürün güvenliÄŸi konusunda baÅŸarılı çalışmaları ile tüketici saÄŸlığına katkı saÄŸlayan, inovatif bakış açısı ile sürdürülebilirliÄŸe destek veren, kıt kaynakların kullanımı konusunda kendini sorumlu hissederek aksiyon alan ürün/firma ya da kuruluÅŸlara 34 farklı kategoride verilecek olan Feed the Future Ödülleri, alanında uzman 115 jüri üyesi tarafından kapalı oylama ile belirlenecek.

8 Ekim’de tarım ve gıda alanında ülkemize katkı saÄŸlamayı hedeflediÄŸimiz 3.Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni’nde  siz de yerinizi alın.

bottom of page